2 minit

May 4, 2007 at 11:53 am | Posted in 2 minit | Leave a comment

“Tolonglah ambil masa 2 minit untuk membaca ini….

kalau lebih dua minit tu bukan membaca la tu..tapi

mengeja..

Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih…

Bayangkan benda ini berlaku pada anda …..
Suatu hari pada masa Sembahyang Jumaat yang di hadiri

oleh lebih kurang 1,000 jemaah…
tiba-tiba masuk dua orang lelaki Yang menutupi seluruh

tubuhnya dengan pakaian serba hitam..
tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun

… lalu salah seorang lelaki tu bertempik
“Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di

tempat kamu”, Selepas mendengar amaran lelaki
itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu

untuk menyelamatkan diri …. daripada jumlah yang 1,000
tadi tu hanya tinggal lebih kurang 20 orang sahaja yang

masih berdiri di tempat masing-masing termasuk
Pak Iman tu…

Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya

lalu melihat ke arah
Pak Imam sambil berkata: “Ok Pak Iman, saya dah halau

SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak
Imam mulakan sembahyang Jumaat”…. Lalu kedua lelaki

tersebut berpaling
dan meninggalkan jemaah….

Macammana?? .. adakah anda rasa lawak dengan cerita di

atas. selain terhibur anda fikirlahlah…” Lawak kan,
dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 20 yang betul

-betul beriman… ”

” Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan

ALLAH bila menghadapi bahaya …
kedua lelaki hanya membawa mesin-gun.. dia tak kata pun

nak bunuh .. tapi generasi sekarang ..
amat lemah .. baru kena ugut terus lari lintang pukang..

lupa yang dia tak sembahyang Jumaat lagi…”

“Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja.. tu

pun bila time sembahyang jumaat..
tunjuk muka kat orang kampung.. ada tu lagi dashyat

setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya…”

“Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang

di tulis oleh surat khabar daripada apa yang
tercatit dsalam al Quran”

“Lawak kan, berapa ramai yang percaya dunia hanya

sementara, akhirat adalah tempat yang kekal,
tapi berlumba-lumba mengejar dunia”

“Lawak kita boleh bersembang dengan boyfriend atau

girlfriend berjam-jam tapi nak berdoa kepada ALLAh

alahai..
tak cukup masa.. Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh

post banyak thread atau email yang berunsur lawak
jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak

berkongsi dan nak hantar artikel² yang berunsur agama

Lawak kan??? Kenapa gelak² .. tu kan realiti .. tapi yg

paling lawak sekali.. berapa orang yang lepas baca
benda ni akan sampaikan kat orang lain … berapa orang

yang akan buka thread ni untuk luangkan masa
membaca? berapa banyak????

Wallahualam..

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: